Blokhutten komen in allerlei soorten en maten. Dit kan het soms lastig maken om te besluiten wat nu de juiste keuze is voor jouw tuin. Om je hier een handje bij te helpen, hebben we in dit artikel een aantal tips op een rijtje gezet die goed van pas kunnen komen in je zoektocht. Bovendien hebben we ook een kort overzicht gemaakt van de verschillende soorten blokhutten waar je uit kunt kiezen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Zoektocht

Bij het zoeken naar een geschikte blokhut voor jouw tuin, is het belangrijk dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Hieronder volgen enkele handige tips:

  1. Doe eerst uitgebreid online onderzoek naar de verschillende beschikbare blokhutten. Er zijn namelijk ontelbaar veel opties en het is vrijwel onmogelijk om deze allemaal zorgvuldig te overwegen. Zodra je een selectie hebt gemaakt, is het tijd voor de volgende stap.
  2. Zoek een showroom bij jou in de buurt waarvan je weet dat ze de modellen tonen waar jij interesse in hebt. Dit geeft je de mogelijkheid om de blokhutten van dichtbij te bekijken en je een voorstelling te maken van hoe dit er in jouw tuin uit zou komen te zien.
  3. Zorg ervoor dat je goed voorbereid naar de showroom gaat. Dit houdt in dat je foto’s hebt gemaakt van de plek in de tuin waar je de blokhut wilt plaatsen en een overzicht hebt van de beschikbare ruimte.
  4. Vraag in de showroom advies aan een van de ervaren medewerkers. Door jouw ideeën en de informatie die je hebt verzameld aan hen voor te leggen, krijg je vrijblijvend advies over de mogelijkheden. Wees vooral niet bang om veel vragen te stellen. Het is immers een belangrijke keuze.
  5. Een vraag die je in ieder geval altijd moet stellen met betrekking tot blokhutten, is hoe het zit met de garantievoorwaarden. Het is namelijk wel fijn om te weten waar je voor verzekerd bent en welke services je in dat geval kunt verwachten.

Verschillende soorten blokhutten

Nu je weet welke stappen je het beste kunt zetten als je op zoek gaat naar een blokhut, is het tijd om de verschillende modellen te bekijken. Wij hebben een aantal algemene categorieën voor je op een rijtje gezet:

  • Simpele blokhutten. Dit zijn de modellen die je op allerlei verschillende plekken tegenkomt als opslagruimte. Ze zijn te herkennen aan de vierhoekige vorm en stevige wanden.
  • Vijfhoekige blokhutten. Deze variant is net iets ruimer dan het standaardmodel en wordt vaak geleverd met grote, openslaande deuren.
  • Garages. Je kunt een blokhut natuurlijk ook gebruiken als garage. De modellen die hier geschikt voor zijn, zijn vaak uitgerust met geïmpregneerde balken en dakleer.
  • Woonruimtes. Als je echt uit wilt pakken, kan je ook voor een blokhut gaan die gebruikt kan worden als woonruimte. Dankzij de ruime indeling en verschillende verdiepingen, is er meer dan genoeg ruimte om de nodige voorzieningen toe te voegen.

Nu je wat meer informatie hebt over het aanschaffen van blokhutten en de verschillende beschikbare modellen, kan jouw zoektocht beginnen. Begin je zoektocht in dat geval bij iGarden. Veel succes!